Klasinčeva zapustila Pahorja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poslanka SD Janja Klasinc je izstopila iz stranke SD. Razlog za izstop je ocena, da se vlada in stranka nista dovolj odločno uprli "pohlepu kapitala".
Oglej si celoten članek

Janja Klasinc je vodstvu stranke in poslancem SD svojo odločitev sporočila danes. Klasinčeva meni, da je vlada na začetku sprejela prave ukrepe, da smo v Sloveniji ohranili socialno vzdržnost in preprečili še večjo brezposelnost, a se je kasneje zataknilo. V celem mandatu se po njenem mnenju niti vlada niti stranka nista dovolj odločno "zoperstavili pohlepu kapitala, ki si je polnil žepe na račun delavcev". Ljudem v krizi niso "uspeli ponuditi svetlobe na koncu predora" in jim nazorno pojasniti, "zakaj so reforme tako zelo potrebne".

Posledica tega je po njenem mnenju negativna klima in celo apatija, ki je blokirala vso državo, na kar je, trdi, opozarjala že zelo dolgo. "Ker sem bila s takšnimi svojimi pogledi v stranki v manjšini, sem ugotovila, da je izstop iz SD edina možna rešitev," je pojasnila Klasinčeva.

Kaj bo počela v prihodnje, še ne ve. Čas za razmislek si je vzela do začetka novembra. Če se bo odločila ostati v politiki, pa se bo "pridružila tistim, ki bodo imeli pozitivne spodbude, jasno določene cilje ter odločno in strokovno vodenje". Če bo DZ v tem sklicu še zasedal, je Klasinčeva še pripravljena delati v poslanski skupini SD.

Odhod so pričakovali

Vodja poslanske skupine Dušan Kumer je dejal, da so njen odhod pričakovali. "Tako kot so nekateri prišli, so tudi odšli," je dejal.

SD so v zadnjem času zapustili še nekateri poslanci, med drugim Julijana Bizjak Mlakar, ki je zdaj v poslanski skupini nepovezanih poslancev. Na Listi Zorana Jankovića se je odločila kandidirati poslanka SD Renata Brunskole, že pred časom pa je poslansko skupino SD zapustil poslanec Andrej Magajna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:20 21. Januar 2012.

    pa je še nekdo pameten v pahorjevi skupini

  • 18:59 24. Oktober 2011.

    Janja Klasinc je izstopila iz stranke SD. Razlog za izstop je ocena, da se vlada in stranka nista dovolj odločno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.