Klemenčič nad imenovanje Sedeja

Foto: Saša Despot slovenija 22.03.2012 Goran Klemencic, novinarska konferenca Komisije za preprece
Sporno. Komisija bo preverila, ali je šlo pri imenovanju za navzkrižje interesov in kršitev integritete.
Oglej si celoten članek

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) bo sprožila postopek glede imenovanja Marjana Sedeja za direktorja Lekarne Ljubljana, saj meni, da bi lahko v tem primeru šlo za navzkrižje interesov in kršitev integritete, "posebno v luči ugotovitev glede podjetja KLM".

Spomnimo, mestni svet, v katerem ima večino Lista Zorana Jankovića, je v ponedeljek dal soglasje k imenovanju Sedeja za naslednika Marka Jakliča. Ker je Sedej 12,5-odstotni lastnik podjetja KLM naložbe, v katerem je večinski lastnik prav Janković, je mestna opozicija opozarjala na navzkrižje interesov, a jo je Jankovićeva večina preglasovala. Poleg tega je v poročilu KPK o premoženjskem stanju funkcionarjev zapisano, da je prav podjetje KLM sodelovalo v verigi, v kateri je denar od Grepa, ki je gradil Stožice, prišel na Jankovićev osebni račun.

Na seji je Anže Logar iz SDS izpostavil, da podjetje Trgoavto Koper od leta 2009, ko ga je vodil Sedej, zaposlenim ni plačevalo potnih stroškov. Prav zaradi izčrpavanja tega podjetja naj bi bil tudi v kriminalistični preiskavi, uradne odgovore glede tega pa še čakamo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:25 16. Januar 2013.

    KLEMENČIĆ, IMAŠ ŠANSE DA POSTANEŠ NAJVEČJI FRAJER V DRŽAVI. PO NAVODILIH STRICEV SI ONESPOSOBIL JANŠO, SEVEDA S KOLETERALNO ŠKODO ŽRTVOVANEGA …

  • 08:39 16. Januar 2013.

    KPK kdaj se boste lotili tajkunov in pa tistih, ki so dajali tovarišijske nepovratne kredite, ti so zagonili milijarde, vi …

  • 07:21 16. Januar 2013.

    KLEMENČIČ CAR in kapo dol pred KPK!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.