Kličite ceneje iz tujine

Foto: Žurnal24 Mogoče je najpomembnejše, da se bodo s ključkom klici v tujini obračunavali po e
Storitve mobilnih telekomunikacij tudi na osebnih in prenosnih računalnikih
Oglej si celoten članek

Storitev podobno kot m:komunikator prinaša prednosti mobilnih telekomunikacij tudi za komunikacijo prek osebnih in prenosnih računalnikov. Z m:stikom bodo lahko uporabniki na računalniku sprejemali in opravljali video- in glasovne klice ter uporabljali SMS- in MMS-sporočanje, pri tem pa ohranili svojo običajno klicno številko.

Storitev m:stik uporabnikom omogoča, da na internet povezan osebni ali prenosni računalnik v nekaj trenutkih opremijo s funkcijami mobilnika in z njim opravljajo ter sprejemajo glasovne klice, pošiljajo in prejemajo SMS- in MMS-sporočila, s sogovorniki, ki imajo UMTS-videotelefon, pa lahko komunicirajo tudi prek videoklicev.

Storitev bo na voljo Mobitelovim naročnikom, veseli pa jo bodo predvsem tisti, ki pogosto gostujejo v tujini, saj se bodo tudi klici v tujini obračunavali po enaki ceni, kot velja v Mobitelovem omrežju. Ta prednost lahko mnogim uporabnikom pomeni bistveni prihranek pri stroških gostovanja.

Storitev m:stik je uporabniku prijazna, uporabniški vmesnik pa je v slovenskem jeziku. Vsa strojna in programska oprema je na priročnem USB-ključu, zato na računalnik ni treba predhodno nameščati programske opreme, prav tako na njem po uporabi m:stika ne ostanejo občutljivi podatki. Uporabnik m:stika ohrani svojo mobilno klicno številko, zato je na njej dosegljiv tako pri uporabi mobilnika kot m:stika na osebnem oziroma prenosnem računalniku.

Rešitev m:stik je skupaj z Mobitelom razvilo podjetje Iskratel iz Kranja, in sicer v sodelovanju s podjetjema BridgePort in Oberthur Card System. Storitev m:stik bo komercialno na voljo predvidoma še letos ali vsaj v začetku prihodnjega leta, cena in pogoji uporabe pa še niso znani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.