Kljub dodatku 59 poslancev še brez lokalnih pisarn

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tudi 15. teden po volitvah 59 poslancev državnega zbora (DZ) še vedno nima urejene poslanske pisarne. Kljub temu vsak mesec dobivajo po 600 do tisoč evrov neobdavčenega dohodka za delo na terenu, sporočajo iz projekta Aktivno državljanstvo.
Oglej si celoten članek

"Prvi stiki s poslanci DZ so spodbudni, se pa že sedaj tu in tam najde poslanec, ki trdi, da nima časa za obiskovalce. Če se bo takšen odnos do volivcev ponavljal, bo javnost za to izvedela," opozarjajo pri projektu Aktivno državljanstvo.

 

Poleg tega opozarjajo, da kar 59 od 90 poslancev DZ še vedno nima urejene poslanske pisarne. Kljub temu "vsak mesec dobivajo po 600 do tisoč evrov neobdavčenega dohodka" za delo na terenu, sporočajo iz projekta.

Projekt izvajajo štiri partnerske samopomočne organizacije starejših: Zveza društev upokojencev Slovenije, Zveza klubov upokojencev MNZ Maksa Perca, Društvo upokojencev MORS in Društvo seniorjev Slovenije.

"Osem poslancev od tridesetih jih bo na voljo volivcem na terenu le enkrat na mesec, le poslanci Alenka Pavlič, Matej Tonin, Ivan Grill, Matjaž Han, Štefan Tiselj, Matjaž Zanoškar, Matevž Frangeš, Peter Vilfan, Franc Jurša in Branko Marinič bodo volivcem na voljo vsak ponedeljek," še opozarjajo v okviru projekta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.