Kljub krizi investicije

Foto: Žurnal24 Janez Lavre glede podobnosti bakterije z nemško ni želel špekulirati. (Foto: Nin
Pridobitve. Magnetna resonanca, prizidek, obnova, mamograf in urgentni center.
Oglej si celoten članek
Investicija do 2013
Urgentni center. “V drugi polovici leta bomo začeli graditi urgentni center. Ta naj bi bil po načrtih dokončan do sredine leta 2013,” je pojasnil Bojan Korošec, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota. Investicija je ocenjena na 5,5 milijona evrov. V tem zavodu pa tako kot na Ptuju predvidevajo energetsko obnovo. Ta naj bi bila končana še letos.

Kljub zategovanju pasu glede zdravstva v Sloveniji imajo nekatere bolnišnice za letos pred sabo že odobrene investicijske načrte.

Magnetna resonanca
V slovenjgraški bolnišnici novembra pričakujejo dolgo želeno magnetno resonanco, katere nakup so vse potrebne instance že potrdile. Bolnišnica bo za to aparaturo najela kredit za 1,2 milijona evrov. Konec aprila ali v začetku maja pa je načrtovana selitev v nov prizidek bolnišnice, kjer bosta poleg uroloških ambulant in oddelka ginekološki dispanzer in ginekološko-porodni oddelek. Gradbena dela so bila ocenjena na nekaj več kot 11,5 milijona evrov.

Zbiranje denarja na Ptuju
Ptujska bolnišnica predvideva, da bo letos pridobila nekaj več kot tri milijone evrov evropskih sredstev za energetsko obnovo stavb bolnišnice. “Poleg omenjene obnove smo si zadali cilj, da s posebno akcijo zberemo denar za mamograf, saj nujno potrebujemo novega. 
Sredstev za nakup v bolnišnični blagajni ni,” je pojasnil Robert Čeh, direktor bolnišnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.