Kljub obljubi plač ni bilo

Foto: Daša Purgaj
Foto: Daša Purgaj
Delavci Konstruktorja kljub obljubam novega direktorja Sama Majcenoviča, ki je uradno prevzel vodenje podjetja, niso dobili izplačane plače.
Oglej si celoten članek

Podjetje delavcem dolguje majsko in junijsko plačo, regres za letni dopust in prispevke od aprila naprej. Danes naj bi bila izplačana vsaj prva plača, a se to ni zgodilo. "Do 11. ure, ko sem bil še direktor, plače niso bile izplačane, saj ni bilo denarja," je novinarjem povedal dosedanji direktor Marko Plečko. Da delavci danes niso prejeli nobenih izplačil, je potrdila tudi sekretarka podravskega sindikata delavcev gradbenih dejavnosti (ZSSS) Breda Črnčec.

Majcenovič tudi uradno

"Skupščina je za novega direktorja imenovala Sama Majcenoviča, ki je bil v sanacijo družbe vključen že vzporedno z mano kot predstavnik lastnikov," je dodal Plečko. Drugih udeležencev skupščine, ki je potekala na neznani lokaciji, danes ni bilo mogoče dobiti.

Na skupščini so obravnavali le načrt finančnega prestrukturiranja, s katerim nameravajo dopolniti predlog za prisilno poravnavo, je dejal Plečko. O predlogu se danes niso izrekli, saj naj ne bi bil še končan.

Odstop iz osebnih razlogov

"Na skupščini sem podal odstopno izjavo. Odstopil sem iz čisto osebnih razlogov, ker nisem uspel pripraviti načrta finančne sanacije podjetja, kot je bilo zastavljeno v prvotnih izhodiščih," je v izjavi za medije po zaključku današnje skupščine povedal dosedanji direktor družb Konstruktor VGR in Konstruktor Invest Marko Plečko, ki podjetji zapušča po mesecu dni vodenja.

Plečko podrobnosti svojega neuspešnega reševanja Konstruktorja ni želel razkriti. Dejal je le, da je "prišlo do razhajanj med prvotno zastavljenimi izhodišči in stanjem, ki je danes". "V tem mesecu se je zgodilo toliko novih stvari in novih dejstev, zaradi česar nisem mogel uresničiti svoje vizije," je dodal in potrdil, da je bilo "izhodišče" njegovega načrta za rešitev podjetja dokapitalizacija, ki pa ni uspela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:46 8. Avgust 2011.

    Bogi novi direktor Samo Majcenovič, ki tudi ni dobil svoje plače. (kajneda ?)

  • 19:31 29. Julij 2011.

    debili...kaj ste pa toliko čakali.Titoizem je izmislil pregovor "narod si bo pisal sodbo sam" kaj rabite da vam nekdo nekaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.