Ključ je pravi sestav

Foto: Žurnal24 V receptu trebelskega društva Sladka grenčica, ki deluje tri leta in šteje 62 čl
Sladka grenčica. Nabiranje rastlin zanjo se je začelo.
Oglej si celoten članek

Trebelno. Rastline za pripravo sladke grenčice začnemo nabirati spomladi in jih nabiramo vse do pozne jeseni, saj imajo mlade in lepe rastline največ zdravilne moči, pravijo v društvu Sladka grenčica s Trebelnega. Prava kombinacija rastlin pa je skupaj z dobrim domačim žganjem skrivnost priprave sladke grenčice.

Po navedbah društvene predsednice Darinke Zore je zdaj čas za nabiranje lapuha, trobentic in vijolic. “Ko začnemo nabirati, rastline samo dodajamo. Dajemo jih v steklenice s širokim grlom, ki so najprimernejše za namakanje. Med letom večkrat premešamo in sproti zapiramo, da tekočina ne izhlapeva. Okoli novega leta odcedimo in zorimo do februarja,” je razložila Zoretova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.