Ključe nastavil nepridipravom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na vratih parkiranega vozila ostali ključi.
Oglej si celoten članek

Kranjske policiste je včeraj zjutraj poklical občan in jih obvestil, da je v  vratih vozila na enem od parkirnih prostorov v Kranju opazil ključe. "Policisti so se na klic odzvali in zahvaljujoč občanu vozilo nepazljivega voznika zavarovali pred neupravičeno uporabo in mu pustili obvestilo, kje
so ključi," je pojasnil Bojan Kos iz PU Kranj.

Policija ob tem v izogib tveganju in posledicam, ki jih lahko povzroči takšna nepazljivost opozarja, da mora voznik, ki zapusti vozilo, ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti z mesta in ga zavarovati pred neupravičeno uporabo.

Najdeni predmeti čakajo na policiji

Nezakonito pa si je tudi prilastiti tujo stvar. Policija prosi najditelje, da najdene predmete, če je možno, prinesejo na najbližjo policijsko postajo oz. da pokličejo na interventno številko 113. Najden predmet z opisom  kraja, kjer so ga našli lahko policiji pošljejo tudi po pošti.

Kot je pojasnil Kos, policisti najdene predmete prevzamejo in evidentirajo, opise pa objavijo na spletni strani policije oz. oglasni deski, kjer ostanejo najmanj 30 dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:05 7. Januar 2014.

    pri sosedih so rekli: onaj ko nađe, njegovo je

  • 13:04 7. Januar 2014.

    tisti k najde je njegovo... zakaj bi o tem obveščal policijo?

  • 11:51 7. Januar 2014.

    In ga zeznu za najmanj 100 €. A ni mogel vzeti ključev in mu pustiti obvestilo !<br /> Ne inkasatorje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.