Kmalu novi milijoni

Foto: Žurnal24 Lukšič je želel Jankoviću za Stožice najprej dati 20 milijonov evrov; do zdaj mu
Razpis. Janković je napovedal, da se bo s Stožicami še prijavil.
Oglej si celoten članek

Nov razpis za sofinanciranje športne infrastrukture bo ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ) predvidoma objavilo naslednje leto. Na začetku leta naj bi razdelili okoli sedem milijonov evrov, kolikor naj bi ostalo od drugih športnih projektov.

"Zdaj je še prezgodaj za podrobnosti. Izkušnje kažejo, da se sredstva naknadno prerazporejajo; vsi izbrani prijavitelji ne zagotovijo lastnega deleža, zato sredstva ostajajo," so povedali na MŠŠ. Medtem je ljubljanski župan Zoran Janković že napovedal, da se bo s Stožicami, za katere je že dobil 9,4 milijona evrov, prijavil na nove razpise MŠŠ. Sicer pa bo ministrstvo tudi na tem razpisu večino denarja – 85 odstotkov – zagotovilo iz evropskih sredstev, 15 odstotkov pa iz državnega proračuna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.