Kmalu prošnja za izročitev Šuštarja

Foto: Žurnal24 polic_slika
Na ministrstvu za pravosodje intenzivno pripravljajo prošnjo za izročitev Borisa Šuštarja.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za pravosodje so pojasnili, da potekajo intenzivne priprave na dopolnitev prošnje za izročitev nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo Borisa Šuštarja, ki je v priporu v Kanadi. Pri tem bodo upoštevali tudi rok za dopolnitev prošnje, ki ga je postavilo kanadsko ministrstvo za pravosodje. To je, kot je znano, v petek potrdilo, da sodnik Šuštarju ni odobril plačila varščine, tako da Šuštar ostaja v priporu vsaj še 60 dni. V tem času mora slovensko ministrstvo Kanadi posredovati popolno prošnjo za izročitev. Dokumentacija, ki jo Kanada zahteva, pa še ni v celoti prevedena, saj je zelo obsežna.

Izročitev v rokah kanadskega ministra

Ministrstvo bo v roku dopolnilo prošnjo za Šuštarjevo izročitev.

 
Ministrstvo za pravosodje je sicer že 2. avgusta po diplomatski poti prek konzularnega sektorja ministrstva za zunanje zadeve kanadskim pravosodnim organom posredovalo prošnjo za izročitev in začasen pripor Šuštarja. Pristojni kanadski organi pa so 10. avgusta obvestili slovenske pravosodne organe, da so 3. avgusta na podlagi omenjene prošnje Šuštarja priprli. Sama odločitev o izročitvi je v rokah kanadskega ministra za p ravosodje, ki naj bi o izročitvi Šuštarja odločilo v 30 dneh po prejemu popolne prošnje za izročitev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.