Kmalu samodejno brisanje objav na Facebooku

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na družbenem omrežju Facebook naj bi že kmalu lahko nadzorovali kako dolgo bodo vidne naše objave.
Oglej si celoten članek

Pri podjetju Facebook so pričeli s preizkušanjem sistema, ki bo uporabnikom omogočil, da bodo kar sami določili, koliko časa bodo njihova sporočila vidna drugim uporabnikom priljubljenega družbenega omrežja. To v praksi pomeni, da bodo uporabniki obvestilu lahko vnaprej določili "življenjsko dobo", po izteku pa se bo to samodejno izbrisalo. Sporočilo se bo lahko samodejno izbrisalo že po eni uri od objave, najpozneje pa en teden po objavi.

Novost je trenutno na voljo le uporabnikom na Novi Zelandiji, pa še to le tistim, ki uporabljajo Facebookovo aplikacijo na mobilnem operacijskem sistemu iOS. Novi sistem je trenutno namreč še vedno na preizkušnji, preostali uporabnikom pa bo seveda na voljo le, če se bo izkazal za zanesljivega. Facebook namreč trenutno uporablja že kar 1,3 milijarde uporabnikov širom sveta in že majhna napaka lahko podjetju povzroči škodo v višini več sto milijonov evrov. Sistem za samodejno brisanje objavljenih sporočil naj bi bila po ocenah strokovnjakov vsem uporabnikom na voljo najkasneje do konca leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.