Kmalu sodba, ali je MOL goljufal

Foto: Boštjan Tacol ljubljana 05.01.2010 Miran Gajsek, Zoran Jankovic, javna razgrnitev dopolnjeneg
Sodnica bo odločila, čeprav ni zaslišala niti Gajška niti Jankovića.
Oglej si celoten članek

Sodnica Vanja Klavora bo predvidoma v enem mesecu odločila v tožbi države proti Mestni občini Ljubljana (MOL) in Tritonisu. Država toži MOL, ker naj bi Tritonisu leta 2009 prodala funkcionalna zemljišča stavb ob Vojkovi cesti, tudi parkirišča ministrstva za obrambo. Državna pravobranilka Mateja Klemenc Čeh trdi, da je MOL vedela, da ne bi smela izvesti dražbe in prodati zemljišč, ker ni imela lastninske pravice.

MOL pa ves čas trdi, da parkirišče ne more pripadati lastnikom bližnjih stavb, čeprav obstaja dokument, ki ga je podpisal Miran Gajšek z MOL, in v katerem je zapisano, da so ta zemljišča "del skupnega funkcionalnega zemljišča – del parkirišča petih objektov, zgrajenih ob Vojkovi cesti".

Sodnica je včeraj zaslišala Alenko Petkovšek z MOL, ki je vodila dražbo prodaje zemljišča, ne pa Gajška ali župana Zorana Jankovića, ki sta odgovorna za ta posel, kot je predlagal Tritonis. Ta kljub temu pričakuje, da bo sodnica v tem primeru ugotovila, da je pogodba med MOL in Tritonisom nična. To bo verjetno vplivalo tudi na odločitev v primeru tožbe Tritonisa proti MOL, s katero zahteva razveljavitev pogodbe in vračilo milijona evrov kupnine z obrestmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:11 8. Oktober 2013.

    ..a dee pa sej bo Masleša zrihtal, temu ciganu da mu ne bo hudga..

  • 11:30 11. September 2013.

    poglejmo kaj bo reklo naše cenjeno sodišče??'...No da ne lažemo sami sebe pa raje povejmo ..kapitalistično sodišče!!

  • 14:01 10. September 2013.

    ..neeee MOL ni golufal ampak opankar si pa je mal zmišljeval, adeee ;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.