Ko redar pljune v lastno skledo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Bralec nam je poslal fotografije, ki prikazujejo, da si redarji zaradi tipa službe privoščijo marsikateri privilegij. Kdo jih nadzoruje? Kazen za tovrsten prekršek je od 40 do 80 evrov, zatrjujejo na policiji.
Oglej si celoten članek

Redar si je v Rožni dolini na Svetčevi ulici privoščil privilegij in avto parkiral kar sredi ceste. Na sliki ni o redarju ne duha ne sluha, očitno pa je, da parkirani avtomobil močno ovira promet.

Policist bo zoper redarja ukrepal tako kot zoper vsakega udeleženca cestnega prometa, ki bo kršil cestnoprometne predpise.
Maja Adlešič

"Če se ugotovi kršitev določil o varstvu cestnega prometa, se tako kot zoper policista, občana … ukrepa tudi zoper voznika vozila mestnega redarstva," zatrdi Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Tovrstni prekršek se kaznuje z globo v višini od 40 do 80 evrov.

Fotografije napačnega parkiranja si oglejte TUKAJ.

Če delajo, lahko ustavljajo kjer hočejo
128. člen - Na vozilih, ki se uporabljajo pri nadzoru in vzdrževanju cest, nameščanju in vzdrževanju prometne signalizacije in opreme, električnih, telekomunikacijskih in drugih naprav in napeljav na cesti ali ob njej, na vozilih inšpektorjev, pristojnih za nadzor cest, na vozilih za pomoč in odvoz poškodovanih in pokvarjenih vozil, odvoz napačno parkiranih vozil, odvoz odpadkov, ter na vozilih občinskega redarstva in na vozilih izvajalcev zasebnega varovanja se pri opravljanju dela na cesti uporablja rumena utripajoča luč. Ta vozila smejo ustaviti na cesti za toliko časa, kot je nujno potrebno za opravljanje del in smejo zapeljati tudi v območje za pešce in v območje umirjenega prometa, če je to potrebno zaradi opravljanja del.

Vprašanje o tem, ali je šlo v tem primeru za opravljanje predpisanih del, smo poslali na ljubljansko občino. Odgovore še čakamo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.