Koaliciji ponudili neenotno roko

Foto: Žurnal24 "Gre za pismo, ki ni najava nekega podpisa sporazuma," poudarja Magajna. (Foto:
Nepovezani poslanci so Pahorju poslali pismo, v katerem mu ponujajo formalno sodelovanje s koalicijo. "Gre za pismo, ki ni najava nekega podpisa sporazuma," poudarja Magajna.
Oglej si celoten članek

"Dogovorili smo se za sodelovanje v koaliciji, vendar pa se to sodelovanje nanaša predvsem na uresničevanje koalicijskega sporazuma, oziroma tistega, kar je do konca mandata še mogoče storiti. Kaj več ne želimo razlagati, vse dokler ne bo odgovora s strani premierja Pahorja," nam je povedal vodja nepovezanih poslancev Franc Žnidaršič.

"Gre za pismo, ki ni najava nekega podpisa sporazuma. Pismo je zelo splošno in se nanaša predvsem na iskanje skupnih vsebin s koalicijo,"
pa nam je pojasnil poslanec Andrej Magajna in dodal, da o kakem sporazumu ne moremo govoriti. "Sam namreč nasprotujem vsem temeljnim vladnim reformam," je še poudaril.

Na vprašanje, kaj bi ga utegnilo prepričati, da bi vendarle sodeloval v koaliciji, pa Magajna odgovarja: "Koalicija se je preveč umaknila od predvolilnih obljub. Potrebna je tudi drugačna zasnova temeljnih reform."

Magajna še vedno proti
Poslanska skupina nepovezanih poslancev je formalno vabilo k sodelovanju s koalicijo, za kar se je sicer zavzemal zlasti Zares, prejela 25. januarja. Glede zavezništva so imeli sprva različna stališča, saj je Magajna temu javno nasprotoval, Žnidaršič pa se je za slednje zavzemal.

Kasneje so se nepovezani poslanci dogovorili, da se lahko o sodelovanju s koalicijo odločijo tudi vsak zase, če se o tem ne bodo mogli poenotiti. Po sestanku s premierjem minuli teden pa so sporočili, da sodelovanje vseh treh s koalicijo ni izključeno in da se bodo o tem odločili po tem, ko bodo ocenili program dela vlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.