Koalicijska pogodba na tnalu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Vodstvo PS in SD o novi koalicijski pogodbi.
Oglej si celoten članek

Dogovor o sodelovanju PS, SD, DL in Desus v vladi za obdobje 2014–15 je v sredo najprej podprl izvršni odbor PS, na današnji seji pa ga bo potrjeval še svet stranke. Prav tako se bodo o koalicijskem dogovoru danes odločili v predsedstvu SD.

V sredo zvečer je koalicijski dogovor po več kot štiriurni razpravi potrdil svet DL. Dogovor o sodelovanju so v torek potrdili tudi organi Desusa, vendar je prvak stranke Karl Erjavec opozoril, da morajo biti pred njenim petkovim podpisom razčiščena tudi kadrovska vprašanja.

Predloga še nista v DZ

Kljub pričakovanjem, da bo premierka Alenka Bratušek predloge za nove ministre v državni zbor (DZ) posredovala že v sredo, tega do poznega večera še ni storila. Koalicijskim partnerjem Bratuškova sicer predlaga, da bi resor gospodarstva prevzel Metod Dragonja, resor zdravstva pa Alenka Trop Skaza. Ta se je v zadnjih dveh dnevih sicer že predstavila poslancem PS in DL.

Imenovanje Dragonje verjetno ne bo vprašljivo, nekoliko več usklajevanj pa je povezanih s kandidaturo Trop Skazove, saj želi Desus tudi ob petkovem podpisu koalicijske pogodbe ohraniti dva resorja. Po najverjetnejšem scenariju, o katerem je bilo v zadnjih dneh največ govora, bi Desus v zameno za to, da PS prepusti resor zdravstva, prevzel urad za Slovence v zamejstvu in po svetu. Vendar pa bi to pomenilo, da bi s položaja ministrice brez listnice morala odstopiti Tina Komel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:58 13. Februar 2014.

    "pozitivna koalicija"??????

  • 09:18 13. Februar 2014.

    Spet kupčkanja okrog foteljev, za narod se jim pa tako ali tako jebe.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.