Kokain med lepilom

Foto: Žurnal24 Kokain je bil na poti na Nizozemsko. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Cariniki v koprskem pristanišču so med vrečami z lepilom za keramiko odkrili več kot 70 kilogramov kokaina.
Oglej si celoten članek

V dveh zabojnikih je bilo tako najdenih 50 vreč s sumljivo vsebino, težkih 205,32 kilograma. Po podatkih Centra za forenzične raziskave Generalne policijske uprave je bila povprečna koncentracija 30-odstotna, kar pomeni, da bi iz celotne zasežene količine lahko izolirali 72 kilogramov kokaina. Njegova vrednost je od 2,5 do 4,3 milijona evrov.

Zasežena količina je za evropske razmere velika. Slovenski kriminalisti so prijeli tri osebe, za dvema pa razpisali tiralico, saj sta na begu. Eden od dvojice je 33-letni državljan Kolumbije.

Kokain je bil namenjen na Nizozemsko. Klasična kokainska pot iz andske regije proti Evropi se spreminja. Droga običajno prispe na Nizozemsko prek rotterdamskega pristanišča, v zadnjem času pa tihotapci uporabljajo pristanišča severnega Jadrana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.