Kolar Celarčeva zahteva odstop

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc meni, da bi bilo zaradi dogajanja na pediatrični kliniki UKC Ljubljana primerno, da generalni direktor Andraž Kopač in strokovna direktorica Marija Pfeifer ponudita odstop. Povedala je tudi, da skupaj s stroko in ZZZS intenzivno pripravljajo rešitev glede kardiologije na pediatrični kliniki.
Oglej si celoten članek

Rešitve gredo po njenih besedah v dve smeri, in sicer da tisti del kardiološkega programa na pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ki je ves čas deloval dobro, obdržijo.

Za zdravljenje otrok v programu, kjer so se odnosi popolnoma porušili, pa bodo iskali druge rešitve, med drugim je možnost, da bi otroke pošiljali na zdravljenje v tujino, je dejala na novinarski konferenci po današnji seji vlade.

Po njenih besedah je še preuranjeno govoriti, kateri del programa bodo obdržali v Ljubljani in kateri del ne. "S stroko intenzivno pripravljamo rešitve. Pričakujem, da bomo sporazum in rešitve našli roku v 10 dni," je pojasnila in dodala, da bo pred tem o rešitvi obvestila starše otrok.

Zaradi izgube zaupanja zaposlenih in javnosti v UKC, bi se Kolar Celarčevi zdelo primerno, da Kopač in Pfeiferjeva ponudita odstop. Dodala je še, da bo porušeno zaupanje težko povrniti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:29 16. Junij 2017.

    enako kot kenda je nedotakljiv tudi ortoped antolič, "mojster" za renejeve nogice........<br />še naprej mirno spi na svojih zlatih palicah.<br …

  • 16:57 16. Junij 2017.

    V pravni državi z etično in moralno vlado bo Kolarjeva morala odstopiti po prvi zdravniški aferi ko smo državljani tekli …

  • 15:09 16. Junij 2017.

    Milojka ti bi morala bit odsopljena že 2.leti nazaj,saj si največji krivec za agonijo in korupcijo v zdravstvu od l.1945 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.