Kolcanje po Pahorjevi vladi

Vse bolj se dogaja povsem nepričakovano: Pahorjevo vladanje se ne zdi več slabo ...
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot Borut Hočevar. Ne, česa takšnega niso pričakovali niti najbolj goreči Pahorjevi privrženci: samo nekaj tednov je minilo od njegovega odhoda, pa se že kolca po njegovi vladi tudi tistim, ki niso ravno goreči oboževalci leve sredine.

Nič čudnega. Prvi dve leti Pahorjeve vlade se danes zdita še kar znosni. Afera Ultra je izbruhnila šele po nekaj mesecih, medtem ko smo na prvo afero Janševe koalicije – Simčičevo spričevalo – čakali vsega nekaj dni.

Pojdimo naprej. Pahor in Golobič sta dolgo krotila medsebojno antipatijo. Tako dolgo, da smo že začeli verjeti, da bosta zdržala skupaj do konca mandata. Med Janšo in Virantom je počilo že ta teden. Kako bo šele grmelo, ko se bodo začeli kopičiti zahtevnejši problemi, kot je umestitev tožilstva?

Podobnosti. Pahorjevo vlado so sprva pretresale afere manjših koalicijskih strank. Pri SD se je začelo tresti pozneje, sam Pahor pa je dolgo užival v relativnem miru. Tudi v zdajšnji vladi so se škandali začeli pri manjših strankah.

Še ena podobnost. Pahorjevo vlado je zaradi nedejavnosti šefa pretresala kriza vodenja. Očitno bo kriza vodenja tresla tudi Janševo vlado, čeprav bo drugačna kot v levi koaliciji; povzročiti jo utegne vodenje z ustrahovanjem, na kar kaže Janšev včerajšnji odgovor na spor okoli tožilstva.

Pahorju ni uspelo z reformami. Janša gre v marsičem po njegovih stopinjah. Razlike so v manj pomembnih podrobnostih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:05 4. April 2012.

    Slavo napisano.

  • 13:35 12. Marec 2012.

    tako kot smrdi ta družba sedaj ni še smrdelo vceli zgodovini

  • 19:01 10. Marec 2012.

    Vesel sem, da sem nabral največ minusov. Negativne točke v ž.24 pomenijo zame pohvalo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.