Kolesar je izbral napačno smer in končal na tleh

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Kranju je kolesar povzročil prometno nesrečo. Vozil je v napačno smer.
Oglej si celoten članek

Starejši Kranjčan je kolesarjenje v četrtek popoldne zaključil z lahkimi telesnimi poškodbami, potem ko je povzročil prometno nesrečo. V središču Kranja je namreč starejši kolesar vozil v napačno smer oziroma tam, kjer sploh ne bi smel.

"Kolesar je med vožnjo trčil   v  avtomobil  udeleženca,  padel  po  cesti  in  se  lahko  telesno
poškodoval," pojasnjujejo na kranjski policijski upravi.

Ob tem opozarjajo, da to še zdaleč ni bil edini primer kolesarjenja v napačno smer v zadnjem času. Ni pa nevarna le vožnja s kolesom v napačno smer, temveč so tako sebi kot ostalim udeležencem v prometu lahko nevarni tudi posamezniki, ki na kolo sedejo opiti. "Kolo je priljubljeno prevozno sredstvo,  uporabljajo  ga  praktično vsi, je pa v prometu to zelo zahteven način  gibanja.  Zato vozite  po  pravilni  strani ceste in v pravi smeri, vendar ne preblizu roba, kar je sicer pogosto povezano z vožnjo pod vplivom alkohola.  Upoštevajte tudi pravila o prednosti, saj prometni znaki veljajo tudi  za  vas,  vozite  pa trezni in s prilagojeno hitrostjo, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom. Zlasti starejši bodite tudi bolj pozorni na promet in upoštevajte starostne spremembe," dodajajo na policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:37 17. Oktober 2014.

    V normalnih državah so enosmerne ceste prevozne z kolesi v obe smeri . V normalnih državah.

  • 09:59 17. Oktober 2014.

    ma deeeeeej... folk glejte okol sebe

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.