Kolesarja trčila in pristala v bolnišnici

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nesreča, ki ji je botrovala napačna smer vožnje, se je končala s hudimi telesnimi poškodbami.
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 19. ure se je v Dolu pri Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. "Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje 54-letne kolesarke," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "V križišču z lokalno cesto, po kateri je pravilno pripeljal 39-letni kolesar, je med njima prišlo do trčenja. Oba sta bila z reševalnimi vozili odpeljana v ljubljanski klinični center." Po podatkih policije sta utrpela hude telesne poškodbe.

PREBERITE ŠE

Nepravilna stran in smer vožnje je sicer najpogostejši vzrok prometnih hujših prometnih nesreč, v katerih so udeleženi kolesarji. Od 13 umrlih kolesarjev v letu 2014 jih je bilo po podatkih policije deset povzročiteljev, pri čemer je bil najpogostejši vzrok nesreče nepravilna stran in smer vožnje, neprilagojena hitrost ter neupoštevanje pravil o prednosti. Predpisana globa za vožnjo v napačno smer za kolesarja je 40 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:52 10. Junij 2015.

    Nekaterim še kar ni jasno, da se ne morejo s kolesom po kavbojsko vozit naokrog. :-/

  • 09:32 10. Junij 2015.

    Maaa.. deeeeeeej.. a lahk nehate delat bedarije na cesti, k se pol sam legitimizira raznorazne ukrepe, da se bo tam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.