Količina sončnega vetra na minimumu

Foto: Žurnal24 Sončni veter varuje sončni sistem pred kozmičnimi žarki.
Količina nabitih delcev, ki jih bruha Sonce, je padla na najnižjo točko v zadnjih 50 letih, so sporočili iz Laboratorijev za raketne pogone.
Oglej si celoten članek
"S tako nizko količino sončnega vetra obstaja verjetnost, da se bo heliosfera zmanjšala v velikosti in moči," je povedal znanstvenik Dave McComas, potem ko je pregledal podatke z vesoljskega plovila Ulysses.

"Če pride do tega, bo več kozmičnih žarkov prodrlo v notranjost sončnega sistema," še opozarja McComas. "Sončni veter, ki potuje s hitrostjo 1,6 milijona kilometrov na uro, ščiti sončni sistem pred kozmičnimi žarki. Vpliva celo na mejo sončnega sistema."

Sončni veter je tok nabitih delcev, ki jih Sonce izbruha iz zgornje atmosfere.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.