Količki ne bodo zmanjšali kaosa

Foto: Žurnal24 Stanovalci ulic ob BS3 si želijo količke, ki bi odgnali obiskovalce Stožic. (Fot
Parkiranje. Rešitev so redarji in enosmerne ulice
Oglej si celoten članek

Stanovalci Štembalove, Kadilnikove, Robičeve in Zupanove ulice ter Ulice aktivistov od Mestne občine Ljubljana (MOL) zahtevajo, naj jim postavi količke; kot pojasnjujejo, imajo ob vsaki večji prireditvi v Stožicah prometni kaos, saj so zaparkirani pločniki, zelenice in tudi vhodi v hiše. Na MOL odgovarjajo, da količkov tako kot v bližnji soseski BS3 ne morejo postaviti, ker so pločniki preozki: "Naš predlog je uvedba enosmerne prometne ureditve, s čimer bi pridobili parkirne prostore na vozišču. Predlog moramo najprej obravnavati s četrtno skupnostjo."

Tudi v službo ni mogel
Eden od stanovalcev Andrej Jamnik pravi, da v enem primeru ni mogel niti v službo, ker je imel zaparkirano dvorišče: "O tem sem obvestil redarje; ti so proti kršiteljem ustrezno ukrepali, vendar ker pajek ne dela po 21. uri, sem moral čakati na konec prireditve." Na občini odgovarjajo, da je odvoz nepravilno parkiranih vozil mogoč tudi po 21. uri: "Je pa res, da je ob veliki gostoti prometa in omejenem številu specialnih vozil težko zagotoviti trenutno odzivnost patrulje s pajkom."

Na MOL dodajajo, da so mestno redarstvo prosili za večji nadzor pred tekmami na njihovem območju. Na redarstvu pa pravijo, da so zato uvedli tudi mešane policijsko-redarske patrulje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.