Koliko so vredni naši politiki?

Foto: Nik Rovan Katarina Kresal Foto: Boštjan Tacol Janez Janša Foto: Žurnal24 Samuel Žbogar Foto: Saša Despot Roko Žarnić Foto: Anže Petkovšek Ljubica Jelušič Foto: Bobo Mitja Gaspari Foto: Boštjan Tacol Majda Širca Foto: Boštjan Tacol Ivan Svetlik Foto: Boštjan Tacol Igor Lukšič Foto: Boštjan Tacol Dorijan Marušič Foto: Anže Petkovšek Dejan Židan Foto: Saša Despot Darja Radić Foto: Gregor Katič Patrick Vlačič Foto: Boštjan Tacol Gregor Golobič
Direktorji slovenskih podjetij odgovarjali, koga od slovenskih politikov bi vzeli v službo ter kakšno plačo in mesto bi dobili v pdojetju. Večina jih je brez izkušenj, menijo, politiki bi težko opustili svoje navade.
Oglej si celoten članek

"Začenjati zdaj, pri teh letih, bi bilo zelo problematično, saj bi politiki navade težko opustili, predvsem pa občutek moči, ki ga v podjetjih ni," je bil eden izmed odgovorov 21 podjetij, kjer so odgovorili na vprašanja, ali bi katerega od ministrov sedanje vlade in predsdnikov političnih strank vzeli v službo.

Golobič in Kresalova na vodstveno mesto
Službo v gospodarstvu bi najhitreje dobila prvak Zaresa Gregor Golobič in predsednica LDS Katarina Kresal. Golobiču bi po navedbah Financ za strateško prodajo in načrtovanje ponudili 2800 evrov neto plače z dodatki za učinkovitost, Kresalovo bi kot pravnico zaposlili za 2500 evrov, z dodatnim bonusom za uspeh.

Pahor za lobista
Premierja Bouta Pahorja bi zaposlila tri podjetja, predvsem za prodajo, nekateri pa ga vidijo tudi kot lobista, za kar bi mu plačali okoli 1600 evrov neto.

Janši brez izkušenj 3000 evrov
Tri podjetja bi, čeprav naj ne bi imel izkušenj v gospodarstvu, zaposlila  predsednika SDS Janeza Janšo, kot razvojnega direktorja za tri tisočake na mesec.

Jelinčiča za prodajo, Žerjava za razvoj
Zmaga Jelinčiča iz SNS bi za področje prodaje zaposlili v štirih podjetjih za 2500 evrov na mesec, Radovan Žerjav iz SLS bi mesto dobil v treh podjetjih, kjer bi v povprečju za 2500  evrov na mesec vodil razvojno-prodajni oddelek.

Križanič nezaposljiv, Širca v muzej
Zgolj eno podjetje meni, da je doktor ekonomskih znanosti, finančni minister Franc Križanič, ki trenutno prejema 3.014 evrov plače, zaposljiv.  Dobil bi mesto prodajnika ali analitika. Tudi Majdo Širca, kulturno ministrico, bi zaposlili le v enem podjetju, kjer so kadrovniki ocenili, da bi lahko imela možnosti v novinarstvu ali vodenju muzeja.

Nič oz. malo možnosti za zaposlitev v gospodarstvu imajo še predsednik Desusa Karl Erjavec in okoljski minister Roko Žarnič. Žarnića ne bi zaposlil niti eden od vprašanih delodajalcev. Če bi iskal službo, bi se za približno 1400 evrov mesečno lahko zaposlil v gradbeništvu ali na področju izobraževanja. Marčevska plača je sicer za okoljskega ministra znašala 3047 evrov. Predsednik Desusa bi službo lahko našel v prodaji za 1500 evrov na mesec.

Na vprašalnik, ki so ga pripravili pri Financah, so izmed 50 vprašanih , odgovorili v 21 podjetjih, med njimi so Amrop Adria, BTC, Lekarne Ljubljana, Pristop, Profil, Žito, Unicredit banka in druga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.