Koliko stane dvig gotovine na tujem?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri nekaterih večjih bankah v Sloveniji smo preverili, kakšne provizije boste plačevali za dvig vašega denarja na bankomatih med dopustom v tujini.
Oglej si celoten članek
NLB NKBM ABANKA SKB
Dvig gotovine
s kartico Maestro v EU
0,47 evra Računi za mlade
brezplačno,
ostali 0,45 evra
0,46 evra 0,52 evra, prvi
dvig v mesecu ter
PAPI in zlata kartica
brezplačno
Dvig gotovine
s kartico Maestro izven EU
(tudi Hrvaška)
1% od višine dviga, a
najmanj 2 in največ
21 evrov
Računi za mlade
brezplačno, ostali
2,75 evra
1%, a najmanj
1,96 evra in
največ 20 evrov
1%, a najmanj
2 in največ
21 evrov
Dvig s kreditnimi karticami MasterCard in Visa:
3,5%, a najmanj
12 evrov
Activa MasterCard in
Visa: 5% od zneska
dviga, a najmanj 6 evrov
MasterCard: 5%, od
10 do 125,5 evra;
vse Visa: 4%, od
6,5 do 125,5 evra
MasterCard
in Visa: 5%, a najmanj
8 evrov

Na Novi kreditni banki Maribor (NKBM) so izpostavili še možnost plačevanja s potovalnimi čeki. "Njihova prednost je, da  nadomeščajo tujo gotovino, da so unovčljivi samo ob identifikaciji s potnim listom in podpisom stranke, ob izgubi ali kraji pa jih stranke lahko prekličejo in prejmejo nove," poudarjajo.

"V primeru, da v tujini pride do izjemne situacije (izguba ali kraja dokumentov in denarja), lahko stranke uporabijo Western Union, ki je največja mreža na svetu, ki omogoča hiter, enostaven in varen prenos denarja na skorajda vse konce sveta," še dodajajo pri banki.

Nakazilo tudi prek MoneyGram

"Stranki predlagamo nakazilo denarja s storitvijo MoneyGram, kjer  lahko naslovnik dvigne dogovorjen znesek v dobrih desetih minutah na kateri koli izmed 180 tisoč lokacij v 190 državah po vsem svetu," pa razlagajo pri Abanki.

"Za nakazilo denarja doma in po svetu pošiljatelj in prejemnik ne potrebujeta bančnega računa, le veljavni osebni dokument, prejemnik pa tudi referenčno številko nakazila, ki mu jo sporoči pošiljatelj." Provizija znaša od 5 do 190 evrov, odvisno od višine nakazanega zneska, dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.