Koliko zaslužijo ravnatelji?

Foto: SERŠ
Foto: SERŠ
Ravnatelji mesečno zaslužijo tudi do šest tisočakov bruto.
Oglej si celoten članek

Vlada je na svoji strani objavila podatke o plačah 722 ravnateljev osnovnih, srednjih in višjih šol ter študentskih domov. Gibljejo se od 1.300 do dobrih šest tisoč bruto, povprečna plača pa znaša okoli tri tisoč evrov. Mesečno država za plače ravnateljev nameni 2.280.000 evrov.

Kot poroča rtvslo.si, vlada ni komentirala, zakaj je ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport moralo predložiti te podatke. So pa aktualni v luči združevanja šol, s čimer bi zmanjšali število ravnateljev za deset. Ti bi se vrnili med učitelje in bi imeli posledično nižjo plačo.

Združevanje šol je sicer naletelo na mešane odzive, nekateri ravnatelji se z ukrepom strinjajo, spet drugi pa mu močno nasprotujejo. Tako so pred dnevi pred mariborsko Srednjo elektro-računalniško šolo prižgali sveče. Minister Žiga Turk sicer ta ukrep opraviuje z besedami, da "imamo preveč šol in premalo otrok".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:14 15. Junij 2012.

    Verjetno bi bilo lažje če se vsakemu ravnatelju za 1 ali 2% zniža plačo če je tak javni interes.

  • 13:05 14. Junij 2012.

    SERŠ-a NE DAMO<br /><br />Me zadnje čase zelo skrbi,<br />kaj z našim SERŠ-em se godi.<br />Se politika vmešava v naše …

  • 12:45 14. Junij 2012.

    ZNIŽAT PLAČE, ČE JE KRIZA JE KRIZA ZA VSE, ORKODIJO!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.