Kolone so le stekle

Foto: K. Kl.
Foto: K. Kl.
Ta vikend je prometno eden najbolj pestrih v letu, saj se trume turistov čez Slovenijo valijo proti turističnim krajem, domov pa se že vračajo številni počitnikarji. Na mejnih prehodih se je čakalo po več ur, najhuje je bilo na cesti Kozina–Starod. Promet se je že dodobra umiril.
Oglej si celoten članek

Gorenjska

Še 700 metrov je bila po podatkih Prometno-informacijskega centra dolga kolona vozil okoli 17.55 na Gorenjskem pred Podtaborom proti Avstriji. Kilometrski zastoj je tudi pred predorom Karavanke, kjer k sreči danes ni bilo cestne blokade avtoprevoznikov.

Brezje–Ljubljana, zožitev pri Podtaboru, pogled proti Ljubljani (kamera v živo, vir: PIC)

Primorska

Na primorskem koncu od Kozine proti Starodu ni več daljših zastojev, potem ko je bila zgodaj popoldne kolona tam kar 20-kilometrska. Zgoščen promet je le še med Vrhniko in Ljubljano.

Mejni prehodi

Gneča je bila neznosna tudi na mejnih prehodih, a tudi tam vse poteka vse hitreje. Na Starodu so tako čakali tudi po štiri ure, sedaj pa ni več daljšega čakanja. To je potrebno le še pri vstopu na Gruškovju in sicer uro in 15 minut.

Ljubljana-Vrhnika, odsek Sinja Gorica (kamera v živo, vir: PIC)

Na Obrežju tovorna vozila za izstop čakajo eno uro. Zaradi povečanega prometa tovornih vozil je na pomurski avtocesti oviran promet pred Pincami v smeri Madžarske.

Čez vikend močno povečan promet

V nekaterih nemških deželah se počitnice končujejo, v drugih pa so se šele dobro začele, opozarjajo na centru, zato lahko ta vikend na cestah pričakujemo več prometa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.