Komarjeva trdno v sedlu

Foto: Žurnal24 Pahor je priznal, da Radićeva ni edina, ki ima pripombe na delo Komarjeve. (Foto
Menjava. Vlada o predlogu Radićeve ne bo niti razpravljala.
Oglej si celoten članek

Kadrovanje. Vlada o predlogu za menjavo vodstva agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) ne bo niti razpravljala, je včeraj zagotovil premier Borut Pahor. Predlog za menjavo Dagmar Komar in dveh članov uprave je dala gospodarska ministrica Darja Radić, Pahor pa je priznal, da je Komarjeva tudi njega spravila v zadrego. V Londonu in ameriški gospodarski zbornici je namreč obljubljal, da za NKBM iščemo tuje vlagatelje, potem pa so delnice po dekretu AUKN kupila državna podjetja. “Če bi zamenjali vodstvo, bi to pomenilo, da ga vlada lahko zamenja vsakič, ko ni zadovoljna z odločitvijo agencije. Potem agencije ne potrebujemo,” meni Pahor.

Osnutek superstrategije je tu
Pahor in Komarjeva sta se na sestanku dogovorila, da vlada prvi osnutek strategije upravljanja premoženja države dobi do konca tega tedna. Ta strategija bo določila, kaj od skupaj 8,5 milijarde državnega premoženja lahko prodamo in koliko donosa mora prinesti tisto, kar bomo obdržali. Trenutno državno premoženje ustvarja izgubo, če bi ustvarjalo desetodstoten donos, pa bi v proračun kapnilo 850 milijonov evrov. Strategijo bo vlada sprejela najpozneje v tretjem tednu junija, septembra pa naj bi jo sprejel državni zbor. “O tem dokumentu se bodo zelo kresala mnenja, ne le med opozicijo in koalicijo,” pričakuje Pahor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.