Komisar Potočnik: Ne želite si trojke

Foto: EPA
Foto: EPA
Potočnik pojasnjuje, da ima trojka točno pripravljene programe, v katerih je "jasno zapisano, koliko gredo plače dol, koliko se varčuje na določenih postavkah, in da tu ni pogajanj".
Oglej si celoten članek

Ne želite si trojke, videl sem programe, je v Ljubljani na evropskem večeru dejal evropski komisar za okolje Janez Potočnik. Kot pravi, je v programih trojke, torej Evropske komisije, Evropske centralne banke in Mednarodnega denarnega sklada, jasno zapisano, koliko gredo plače dol, koliko se varčuje na določenih postavkah, in da tu ni pogajanj. Ob tem je poudaril, da trojka pride le, ko jo države pokličejo na pomoč.

"Treba je presekati popkovino"

Potočnik je pojasnil, da je treba dobro pogledati analizo, ki jo je naredila Evropska komisija, pogledati probleme in se jih lotiti. Izpostavil je, da je treba urediti bančni sistem ter presekati popkovino med bančnim sistemom in vpletanjem države v gospodarstvo.

Opozoril je, da moramo nacionalni reformni program pripraviti do konca meseca. "Biti moramo kredibilni pri obljubah. Reformni in stabilizacijski program sta v tem trenutku ključna dokumenta," je poudaril komisar.

"Ni časa za alternativo, nadaljujmo s slabo banko"

Ocenil je, da je slaba banka eden od možnih načinov reševanja bančnega problema, osebno pa meni, da smo s procesom priprave slabe banke tako daleč, da ni časa za alternativne rešitve in da je treba nadaljevati po tej poti. "Pomembno je, da bo to izpeljano čisto, transparentno in strokovno," je še opozoril Potočnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • mph
    18:28 20. April 2013.

    Če bi za glavo skrajšali vse možne špekulante po celem svetu, bi živeli v bistveno lepšem svetu, dvomim, da bi …

  • 11:41 20. April 2013.

    Jaz si edino ne želim Janšizma, drugo je vse dobrodošlo. Ker če ni Janšizma ni propada.

  • 08:44 20. April 2013.

    Kaj bo govoril ta Poočnik, samo meglo zna prodajat javnosti, tako kot vsi levičarji in profesorska "inteligenca" na FDV-ju. Očitno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.