Komunala (še) nič dražja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vlada. Zadnji hip nad “ekonomsko neučinkovito zagotavljanje komunalnih storitev”.
Oglej si celoten članek

V petek preneha veljati uredba, ki navzgor omejuje cene komunalnih storitev. A ker je vlada zdaj tik pred tem, da bi lokalne skupnosti lahko cene komunalnih storitev oblikovale povsem same, ugotovila, da bi tak sistem lahko “v večji meri omogočil ekonomsko neučinkovito zagotavljanje komunalnih storitev”, sprostitve cen ne bo. Vlada bo na današnji seji veljavnost uredbe podaljšala do konca leta, je razvidno iz gradiv. Tako bodo cene vode, ravnanja z odplakami, zbiranja in odvoza odpadkov ter ravnanja z njimi še naprej navzgor omejene.

Sta pa v pripravi nova uredba in prenos pristojnosti izpod okrilja ministra Radovana Žerjava k ministru Francu Bogoviču. V gradivih k uredbi namreč piše, da bo ministrstvo za gospodarski razvoj “sestopilo z ukrepa določitve cen takoj, ko bo vlada sprejela uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ki jo pripravlja ministrstvo za kmetijstvo.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:33 1. September 2012.

    radovan karđić ..kaj ni on vojni zločinc..in stalno prebivališče mu je Haag?? Kaj dela v naši vladi?? ha ha

  • 14:59 23. Avgust 2012.

    Niti Radovani niti bogoviči ne bodo preprečili jesenski plaz podražitev, Naj... bomo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.