Koncertna dvorana ni obvezna

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
MOL je v načrtu morala znižati stolpnico s 75 metrov na največ 30.
Oglej si celoten članek


Na Mestni občini Ljubljana (MOL) ne zahtevajo več, da investitor Jože Anderlič na zemljišču nekdanjega Kolizeja zgradi večnamensko dvorano za kulturne prireditve. Ta v dopolnjenem osnutku občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali danes, sploh ni omenjena, so pa zapisali, da so dopustne "stavbe za kulturo in razvedrilo". To se je zgodilo, čeprav so Kolizej lahko porušili prav zaradi dogovora, da bo v novem projektu osrednji prostor namenjen kulturi, Anderlič pa je zagotavljal, da bo v novem Kolizeju – Musici Tivoli zgradil koncertno-operno dvorano z dva tisoč sedeži.

So pa na MOL vsaj določili, da je lahko najvišji objekt visok 30 metrov, čeprav je bilo predvideno, da bo Anderlič na tem prostoru zgradil 75-metrsko stolpnico. To je bila sicer zahteva ministrstva za kulturo. Najvišja stavba v novem projektu bo tako lahko imela največ devet etaž in največ štiri kletne etaže za garaže.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.