"Končno legalno!"

Foto: Žurnal24 Razen hiše šefa naselja Duška Brajdiča je večina domovanj lesenih barak.
Romi na Dolenjskem se veselijo legalizacije romskega naselja Poganški vrh. Romski šef Duško Brajdič ob tem nasprotuje možnosti širitve naselja.
Oglej si celoten članek
"Vesel sem, da bo hiša, ki sem jo zgradil že pred več leti, končno legalizirana," pravi Duško Brajdič, šef romskega naselja Poganški vrh, v katerem živi trinajst družin. Dodaja, da vodovod in elektriko že imajo, cesto si s peskom uredijo sami, le to, da bi bilo naselje v neposredni bližini nekdanjih vojaških skladišč legalno, so že dolga leta brezuspešno poskušali doseči. Novomeški občinski svet je na zadnji seji sprejel osnutek prostorskega načrta za omenjeno naselje, na septembrski seji pa naj bi ga sprejeli tudi v drugi obravnavi, saj so se s pogodbo za sofinanciranje izdelave načrta na ministrstvu za okolje in prostor zavezali, da bo dokument sprejet do 30. septembra.

Kdaj ureditev, se ne ve
"Komunalno, energetsko in drugo infrastrukturo na tem območju zagotavlja občina, a v tem trenutku, žal, težko napovem, do kdaj bi z opremljanjem dejansko končali," je povedal župan Alojz Muhič. Po sprejetju odloka bodo začeli izdelovati projekte za izvedbo infrastrukture in program opremljanja zemljišč. "Za ureditev naselja bo potrebnih okoli 700 tisoč evrov, pri čemer pričakujemo precejšnjo pomoč države, zato se bomo potrudili, da bomo čim več sredstev dobili na razpisih," je še povedal Muhič.

"Širitve ne dovolimo!"
Občinski prostorski načrt hkrati s pogoji za legalizacijo obstoječih objektov nakazuje tudi možnost postavitve novih. "Ne bomo dovolili, da bi se k nam doseljevali Romi od drugje," pravi Brajdič, ki se s širitvijo naselja ne strinja. "Večje ko je romsko naselje, večje so možnosti za težave," trdi romski šef.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.