Končno manj zamaškov

Foto: Žurnal24 Za novo krožišče je Mestna občina Ljubljana SCT plačala 385 tisoč evrov. (Foto:
Krožišče. Na križišču Dunajske in Obvozne ceste bo končano 20. decembra.
Oglej si celoten članek

Predvidoma naslednji ponedeljek bodo odstranili zaporo na Obvozni cesti (nekdanji Nemški) na križišču z Dunajsko cesto, saj bodo odprli novozgrajeno krožišče, je napovedala Darja Lesjak, direktorica službe za razvojne projekte in investicije na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Pregled bo spomladi
Tehnični pregled bo predvidoma spomladi, ko bodo končana tudi vsa dela, je dodala Lesjakova. Na MOL so prepričani, da bodo s krožiščem rešili prometne zamaške, ki nastanejo predvsem na Obvozni cesti, kjer so se vozila do zdaj težko vključevala na Dunajsko cesto. MOL bo SCT, ki ga je izbrala na javnem razpisu, za gradbena dela plačala 385 tisoč evrov.

Ureditev prometa v tem križišču se vleče že osem let. Najprej je bilo treba pridobiti manjkajoča zemljišča, občina pa je morala zaradi gradnje krožišča na zahtevo Geoplina tudi prestaviti plinovod, ki je v lasti tega podjetja. To so naredili pred dvema letoma, ko so dobili gradbeno dovoljenje za vsa dela, je dejala Lesjakova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.