Končno znano, kdo bo novi minister za notranje zadeve

Foto: Flickr/Vlada RS
Foto: Flickr/Vlada RS
Vrača se minister iz Šarčeve vlade.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Robert Golob je danes v Državni zbor poslal predlog za novega ministra za notranje zadeve. To bo Boštjan Poklukar, ki je to funkcijo opravljal že v vladi Marjana Šarca od leta 2018 do 2020. Ob zeleni luči državnega zbora bo na čelu notranjega ministrstva nasledil Tatjano Bobnar, ki je s funkcije odstopila decembra lani.

Poklukar je bil sicer od leta 1991 zaposlen na ministrstvu za obrambo, bil je pripadnik Slovenske vojske. Leta 2015 je bil zaposlen v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kjer je med drugim vodil Regijski center za obveščanje Kranj. Po ministrovanju v času Šarčeve vlade pa Poklukar vodi Upravo Republike Slovenije za vojaško dediščino na ministrstvu za obrambo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

  • 07:29 7. Februar 2023.

    Na trgu sta še Jelinčič in rjavec pa tud Pivec

  • 00:16 7. Februar 2023.

    Upam, da spremljate še kaj druga poleg tega portala, ki vam zamolči 2/3 novic, ki se vas tičejo. Mesec pravi, …

  • 22:21 6. Februar 2023.

    Na zapadu ništa novo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.