Konec počitnic za poslance

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Državni zbor. V sredo bo pristojni odbor začel razpravljati o t. i. zakonodaji o funkcionarjih Mister Musculo.
Oglej si celoten članek

Po mesec in pol dolgih parlamentarnih počitnicah se v državni zbor (DZ) vračajo tudi poslanci, a na prvo redno sejo bodo sedli šele 23. septembra. Že jutri bo zasedal odbor za gospodarstvo, nato pa še štiri delovna telesa, ki se sestanejo ta teden.

Za začetek o sebi

Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo v sredo čaka druga obravnava svežnja petih predlogov novel, ki se tičejo volitev, poslancev in samouprave. Vse je predlagala poslanska skupina DL, skupno pa jim je, da zaostrujejo pogoje za funkcionarje. Novele so v poslanskem žargonu znane tudi pod imenom zakonodaja Mister Musculo. Med najbolj vročimi temami, ki so na poti v DZ, je rebalans proračuna za leto 2014.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:42 2. September 2013.

    Človeška narava, družbeni razvoj in gospodarske spremembe - 2 <br />Politiki kar naprej govorijo, da bodo k nam prišli tudi …

  • 16:06 2. September 2013.

    Vili Brus - Primorski puntarji 1.del<br />Vili Brus o vzrokih in perspektivah vstajniškega gibanja.<br />http://za-misli.si/vstajniska-tv/1145-vili-brus-primorski-puntarji-1del

  • 15:37 2. September 2013.

    To je pravi papež in ne naši lopovi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.