Konec poletja: Poglejte ta padec temperature, ki se bo zgodil čez noč!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prihodnji teden boste morali zamenjati garderobo.
Oglej si celoten članek

V začetku prihodnjega tedna nas po napovedih vremenoslovcev čaka izrazita sprememba vremena.

"Vroče poletje se bo poslovilo s prehodom hladne fronte, ki bo glede na izračune meteoroloških modelov poskrbela za zelo izrazit padec temperatur in izdatnejše padavine," napovedujejo pri Neurje.si.

xxx

Kot pišejo pri vremenskem portalu, smo bili v zadnjih dneh pod vplivom oslabljenega višinskega ciklona, ki skrbi za vsakodnevne plohe in nevihte nad našimi kraji in okolico. "Jutra so ponekod meglena ali pa je na nebu nizka oblačnost, kar je posledica visoke zračne vlažnosti, ki čez dan in popoldan ob topli zračni masi skrbi za soparo in občutek “tropskega” poletja," pravijo pri Neurje.si. "Podobno vreme se bo nadaljevalo vse do konca tedna. Dnevne temperature se bodo gibale okrog 30 stopinj Celzija, občasno pa bodo ponekod, predvsem v popoldanskem in večernem času, nastajale krajevne plohe in nevihte."

Nevihte Sveža vremenska napoved: V teh krajih lahko popoldan klesti toča

Od zelo toplega, poletnega vremena se bomo po napovedih vremenskega portala v začetku septembra morali žal posloviti. "Praktično vsi izračuni meteoroloških modelov nakazujejo izrazit padec temperatur, ki jih bo predvidoma v noči na torek prinesla izrazita hladna fronta," pišejo pri Neurje.si. "Ob prihodu hladne fronte nad območje Alp bi, po večini izračunov meteoroloških modelov, nad severnim Jadranom nastalo sekundarno ciklonsko območje, ki bo poskrbelo za izdatnejšo količino padavin nad našimi kraji. Pred in ob prihodu hladne fronte bi lahko ponekod nastajala tudi neurja, vendar je o tem zaenkrat še prezgodaj govoriti."

Padec temperatur s ponedeljka na torek (Vir: Arso): 

Foto: Arso Padec temperatur s ponedeljka na torek

V nadaljevanju prihodnjega tedna se bodo temperaturne vrednosti po napovedih portala gibale okrog dolgoletnega povprečja. "Jutra bodo po hladni fronti marsikje že jesensko sveža, dnevne temperature pa se bodo, glede na trenutne izračune meteoroloških modelov, gibale okrog 20 stopinj Celzija," pišejo pri Neurje.si. "Kaj bo v nadaljevanju pa je zaenkrat še neznanka."

Adrenalinsko Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

Agencija za okolje za danes napoveduje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. "Popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastajale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno s kakšno ploho. "Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo še krajevne plohe in nevihte," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija."

V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in nevihte," pišejo pri Arsu. "Burja na Primorskem bo v soboto ponehala."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Nad severnim Atlantikom je ciklonsko območje, nad zahodno in južno Evropo pa je po pisanju Arsa območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska fronta se bo v noči na petek prek srednje Evrope pomikala proti vzhodu.

Od 1. do 6. septembra

V nedeljo bomo še v šibkem območju visokega zračnega tlaka, nad nami bo topel in vlažen zrak. "Od ponedeljka naprej je razvoj vremena negotov, najverjetneje bomo pod vplivom ciklonskega območja ali višinskega jedra hladnega zraka," pišejo pri Arsu.

V nedeljo bo prevladovalo deloma sončno vreme, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. "Najvišje dnevne temperature bodo še med 25 in 30 stopinj Celzija," še pišejo pri Arsu. "Od ponedeljka do petka kaže na večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki so najbolj verjetne od ponedeljka popoldne do torka popoldne. Ohladilo se bo."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:59 30. Avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • 17:59 29. Avgust 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje.Osrednji mesec sem dobil 27936 EUR za delo 3 ure na dan.Začel …

  • 15:27 29. Avgust 2019.

    še dobr, da se najde kakšna stara bunda ... pri +20 pa že krepko zebe

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.