Konec prostorske stiske

Foto: Žurnal24 Po 30 letih bodo dogradili in obnovili vrtec, pretežno s financiranjem iz evrops
Prenova. Jeseni prihodnje leto dograjen in preurejen Otroški vrtec Metlika.
Oglej si celoten članek

Te dni v Otroškem vrtcu Metlika začenjajo gradnjo prizidka in obnovo obstoječega vrtca, ki s slabimi 1.500 kvadratnimi metri še komaj izpolnjuje zahtevane normative. Pogodbo sta konec prejšnjega tedna podpisala metliška županja Renata Brunskole in Franc Panjan, predsednik uprave novomeškega Begrada.

Odlok o spremembi
Normativi. Po zakonsko določenih normativih morajo v vrtcu zagotavljati tri kvadratne metre igralne površine na otroka, v oddelku pa je lahko 22 otrok. S soglasjem – odlokom lahko ustanovitelj zavoda normativ spremeni, kar se je v metliškem primeru že zgodilo.

Za naslednjih 20 let
“Trenutno lahko vrtec sprejme 261 otrok, z dozidavo bomo pridobili dobrih tisoč kvadratnih metrov, kjer bo prostora za 320 malčkov, s čimer bo zagotovljenega dovolj prostora za varstvo otrok v občini za naslednjih 20 let,” je povedala ravnateljica Marjanca Kolar. Do konca prihodnjega avgusta bodo obnovili obstoječe prostore vrtca, prizidali novo kuhinjo in nov objekt s tremi igralnicami ter telovadnico.

Večinoma evropski denar
Zmogljivosti kotlovnice ne bo treba povečevati, saj bosta prizidek in obnovljeni del nizkoenergetska. Celotna investicija znaša skoraj 2,5 milijona evrov, od katerih bo kar 85 odstotkov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, preostali del pa bo primaknila metliška občina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.