Konec tedna že prvi sneg

Foto: Žurnal24 "V noči na četrtek lahko ponekod zapade tudi do četrt metra snega," poudari Greg
Jutri bo še oblačno, za konec tedna lahko pričakujemo že prve snežinke. Pri nas in na Hrvaškem napovedujejo, da bo ta zima hladnejša od lanske; Rusi pričakujejo kar "ledeno dobo".
Oglej si celoten članek

Danes bo še pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 15 stopinj Celzija. Jutri bo jasno, le zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla oziroma oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, najvišje dnevne okoli 14, na Primorskem do 19 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Dodatne informacije glede vremena najdete na strani vreme.net.

V soboto bo prevladovalo oblačno vreme, proti večeru bo začelo deževati, ponekod tudi snežiti. Kot nam je povedal dežurni meteorolog na Arsu Janez Markošek, bo meja sneženja na nadmorski višini med 800 in 1100 metri.

Za zadnje tri mesece tega leta sicer naši meteorologi napovedujejo nekoliko nižje temperature od povprečja zadnjih 10 let, "a še vedno približno prav toliko višje od klimatološkega povprečja za obdobje 1961–1990".

Rekordna zima v zadnjih tisoč letih?
Hrvaški meteorologi po poročanju Jutarnjega lista medtem napovedujejo, da je pred njimi zima, še hladnejša od prejšnje, ko so se temperature spustile do minus 20 stopinj. Začele so se vračati prave zime, na kakršne smo bili nekdaj že navajeni, še ocenjujejo.

Prvi sneg naj bi na Hrvaškem zapadel prav tako v nedeljo. A to ni nič nenavadnega lani je 12. oktobra snežilo v Gospiću, Otočcu in Liki (blizu Gospića). V samo nekaj urah je na Zavižanu zapadlo 28 centimetrov bele podlage.

Rusi pa se s hrvaškimi meteorologi ne strinjajo kot napovedujejo oni, bo ta zima najhladnejša v zadnjih tisoč letih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.