Konoplje za 14 tisočakov

Foto: Žurnal24
Policisti v Račah zasegli marihuano, murskosoboški heroin. Male ribe v primerjavi z Mariborčanom, ki je imel pri Varaždinu velik nasad konoplje. Vrednost je ocenjena na 14 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Varaždinska policija je zaplenila 35 kilogramov indijske konoplje, ki jo je našla na dveh parcelah pri Varaždinskih Toplicah. Nasade so opazili okoličani, ki so o tem obvestili policijo. Postavili so zasedo in tako pričakali pridelovalca; izkazalo se je, da gre za 29-letnega Mariborčana, piše e-varazdin.hr. Slovenca so pridržali.

Na dveh parcelah skupne površine 40 kvadratov je imel posajenih 113 rastlin indijske konoplje, v bližnji počitniški hišici, ki je v lasti njegove družine, pa so našli še različna sredstva za zaščito rastlin in vzpodbujanje njihove rasti. Vrednost zasežene droge ocenjujejo na približno 14 tisoč evrov.

Hrvaška policija zdaj preiskuje, na čigavi zemlji je konoplja rasla, ali je imel Mariborčan sodelavce in ali je bila droga namenjena za hrvaško ali slovensko tržišče.

Uspešni tudi slovenski policisti
Policisti iz Rač so včeraj pri 31-letnem moškem iz Orehove vasi zasegli tri cvetlične lončke, v katerih naj bi prideloval konopljo, imel pa je tudi priročen laboratorij za vzgojo konoplje.

Foto: Žurnal24

Murskosoboški policisti so medtem na območju Gornje Radgone prijeli 29-letno tujko, ki stanuje na območju Ljutomera. Z za zdaj še neznanim dobaviteljem se je dogovorila za nakup 25 gramov heroina, ki ji ga je pustil na prej dogovorjenem mestu. Tam so jo presenetili kriminalisti. Iz zasežene droge bi lahko pripravila najmanj 250 odmerkov, ki se prodajajo po 20 evrov. Trenutna vrednost enega grama heroina sicer znaša okrog 70 evrov.

Policisti iz Murske Sobote so obravnavali tudi 37-letnega Lendavčana, ki je med postopkom odvrgel zavoj. Policisti so to opazili in v zavoju našli 10 gramov heroina. Moškega so zaradi preprodaje droge obravnavali že prej, zdaj se bo srečal s kazenskim sodnikom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.