Koprivec tudi uradno ni več kandidat

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zaradi slabega zdravstvenega stanja Gojko Koprivec ni več kandidat za gospodarskega ministra. Premier Miro Cerar je sicer Koprivca včeraj osebno obiskal.
Oglej si celoten članek

Potem, ko so zjutraj iz državnega zbora sporočili, da je seja odbora za gospodarstvo, kjer naj bi se poslancem predstavil kandidat za gospodarskega ministra Gojko Koprivec, odpovedana, so tudi iz kabineta predsednika vlade sporočili, da Koprivec ni več kandidat za ministra. Premier Cerar bo torej moral poiskati novega ministrskega kandidata.

Odbor bi moral Koprivca zaslišati že minuli petek, a so ga zaradi nenadnega poslabšanja njegover zdravstvenega stanja preložili na danes. Predstavitev so preložili, ko je Koprivec premierja obvestil, da se mu je nenadoma poslabšalo zdravstveno stanje in da je bil sprejet na urgenco – domnevno zaradi težav s srcem.

Koprivec je upokojenec, po izobrazbi pa magister ekonomskih znanosti, ki ima 40 let izkušenj z bančništvom, zavarovalništvom in naftno industrijo. Med drugim je služboval v NLB, Zavarovalnici Adriatic in OMV Istrabenz.

Dokler ne najdejo novega ministra, bo resor vodil Mramor

Vlada je brez gospodarskega ministra od oktobra, ko je po le mesecu dni s tega položaja odstopil Jožef Petrovič. Resor začasno vodi minister za finance Dušan Mramor.

Državni zbor naj bi o novem ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo ter tudi o Alenki Smerkolj kot novi ministrici brez resorja, zadolženi za razvoj, strateške projekte in kohezijo, odločal na redni seji, ki se začne danes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 19:53 18. November 2014.

    janči, pridi iz aresta in reši to deželo ter potem marš nazaj v zapor.

  • 17:38 18. November 2014.

    Jezus in Marx na sprehodu skozi enaindvajseto stoletje<br />Medtem ko slovenska vlada z neverjetno vztrajnostjo, ki v resnici bode v …

  • 11:17 18. November 2014.

    @Johan Spohan<br />Komentiraj članek tepec!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.