Korak proti holdingu

Foto: Žurnal24 Izjavo ministra za promet Patricka Vlačiča, da v zvezi z oblikovanjem logistične
Minister Vlačič in nekdanji prvi mož Deutsche Bahn bosta predstavila svojo vizijo logističnega holdinga. To je v nasprotju s pravili konkurence, so prepričani sindikati.
Oglej si celoten članek

V Luki Koper se bo danes sestal nadzorni svet, ki se ga bosta udeležila tudi idejni oče zamisli o logističnem holdingu Hartmut Mehdorn in prometni minister Patrick Vlačič. Nadzornikom bosta predstavila svojo vizijo logističnega holdinga, ki bi povezal Slovenske železnice, Intereuropo in Luko Koper.

"Nimam kaj dosti komentirati, mi smo svoje povedali tako ministru Vlačiču kot premierju in javnosti. Vztrajamo na stališču, da je to zgrešeno in škodljivo za celotno gospodarstvo," je obisk Mehdorna komentiral Peter Majcen, generalni sekretar obalne sindikalne organizacije KS90.

Sindikati Luke Koper, Intereurope in sindikat državnih organov ideji o vzpostavitvi holdinga ostro nasprotujejo, saj so prepričani, da želi tuj strateški partner na lahek način in z minimalnimi sredstvi lastniško obvladati slovenski logistični prostor in ima pri svoji nameri blagoslov slovenske vlade.

Bojijo se, da bi se ponovila zgodba Deutsche Bahn v Nemčiji, ki ji zaradi ravnanja v nasprotju s pravili konkurence grozi tožba Evropske komisije. Slednja je v začetku meseca napovedala, da bo tožila nemško vlado, da je ustvarila pogoje za preveliko povezanost Deutsche Bahn Netz, ki skrbi za železniško infrastrukturo, s podjetjema za potniški in tovorni promet.

Da je ideja o oblikovanju holdinga problematična z vidika zagotavljanja svobodne konkurence, je neuradno slišati tudi iz nekaterih krogov strokovne javnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.