Kordež na izredni dopust

Foto: Žurnal24 Kordež: "Ta trenutek sem prava tarča za raznovrstne diskreditacije." (Foto: IFP)
Konci tedna. Kordež naj bi privatiziral Merkurjeve počitniške namestitve. Kordež: "Gre za čisto zlonamerno natolcevanje."
Oglej si celoten članek

Epilog. Bine Kordež se v petek poslavlja od Merkurja, nam je potrdil Bojan Knuplež, od poletja predsednik uprave Merkurja. Na vprašanje, ali to pomeni prekinitev delovnega razmerja, je odgovoril, da “Kordež odhaja na izredni dopust”. Kordež nam je potrdil, da mu je danes uprava izročila sklep o izrednem dopustu.

Ali bo sledila odpoved delovnega razmerja iz krivdnih razlogov, pa Knuplež skrivnostno: “O nadaljnjih postopkih bo vse jasno po objavi šestmesečnih poslovnih rezultatov.

Tu je toliko sranja. Nekatere zadeve bodo šle naprej na organe pregona.
Bojan Knuplež, prvi mož Merkurja

Merkur s 450 posteljami
Pri Knupležu smo preverjali tudi, ali je Kordež v zadnjem času res poskušal sprivatizirati nekaj počitniških namestitev, ki so v lasti Merkurja. “O tem nisem obveščen,” je odgovoril. Iz Merkurja so nam zatrdili še, da niso seznanjeni s kakšno interno kontrolo in z nepravilnostmi glede Merkurjevih počitniških namestitev. “Gre za čisto zlonamerno natolcevanje. V zadnjih petih letih v Merkurju nismo prodali niti ene počitniške namestitve, smo jih pa kupovali – imamo 450 postelj, da so zaposleni lahko ceneje letovali,” je namige odločno zanikal Kordež.

Knuplež je potrdil, da je pred časom zamenjal šefa Merkurja na Hrvaškem. “Tu je toliko sranja, s katerim se vsak dan ukvarjam, pa sem že marsikaj videl,” je orisal. Dodal je, da bodo nekatere zadeve, ki so jih odkrili, šle na pristojne organe pregona. “So pa zadeve zelo težke,” je dejal. Ni zanikal, da to pomeni tudi sodne postopke zoper Kordeža. Namigoval je predvsem na odškodninske tožbe. Do leta 2012 bo Merkur odpustil tisoč zaposlenih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.