Kordež pred preiskovalno komisijo

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Bine Kordež, nekdanji predsednik uprave Merkurja, ki je novembra 2007 izvedel menedžerski prevzem družbe, bo odgovarjal preiskovalni komisiji državnega zbora za sporne menedžerske prevzeme.
Oglej si celoten članek

Bivšega šefa Merkurja Bineta Kordeža, ki je osumljen zlorabe položaja pri prevzemanju Merkurja, bo zaslišala preiskovalna komisija državnega zbora za sporne menedžerske prevzeme, ki jo vodi Lojze Posedel iz Zaresa.

Spomnimo, preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ocenjujejo, da je uprava s Kordežem na čelu nakelsko družbo oškodovala za več deset milijonov, po nekaterih ocenah celo za 130 milijonov evrov.

NPU je v sodelovanju s policisti in kriminalisti v več krajih po Sloveniji lani v dveh mesecih izvedel 28 hišnih preiskav. Štiri ljudi, med njimi Kordeža, so pridržali. Iz njegove hiše so preiskovalci odnesli tudi nekaj škatel dokumentacije.

Prevzem Merkurja "najbolj transparenten"
Prevzem Merkurja je Kordež pred časom štel za največji uspeli menedžerski prevzem v Sloveniji, nekateri pa so ga označevali za "najbolj transparenten" menedžerski prevzem. Menedžerji Merkurja so namreč eni redkih dali javno prevzemno ponudbo za družbo in niso parkirali delnic "pri prijateljskih podjetjih oziroma na podjetjih – poštnih nabiralnikih".

Kordež je novembra 2007 skupaj z vodilnimi izvedel menedžerski prevzem Merkurja. Za ta namen so ustanovili družbo Merfin, ki je sredi leta 2009 postal večinski lastnik Merkurja.

Družba je lani zašla v težave, zato so jim banke zasegle deleže. Kordež je 23. junija lani odstopil z mesta predsednika uprave Merkurja, ki je nekaj mesecev kasneje pristal v prisilni poravnavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.