Kordeža pričakujejo v petek v zaporu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža, ki je bil zaradi zlorabe položaja obsojen na šest let in pet mesecev zapora, v petek pričakujejo v zaporu na Dobu, kjer bo začel prestajati dosojeno kazen.
Oglej si celoten članek

Kot so za STA pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču, Kordež ni zaprosil za odlog prestajanja zaporne kazni. Direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob Jože Podržaj pa je za današnjo izdajo časnika Dnevnik povedal, da se mora Kordež pri njih zglasiti v petek.

Krašovčeva zaprosila za delo

Kazen bi morala v prihodnjih dneh začeti prestajati tudi nekdanja finančnica Merkurja Janja Krašovec. Na sodišču so še povedali, da je Krašovčeva, ki je bila obsojena na leto in pol zapora, sicer zaprosila za odlog prestajanja kazni, vendar pa je sodišče njeno prošnjo zavrnilo. Zaprosila je tudi za prestajanje kazni z delom v splošno korist, vendar pa sodišče o tem še ni odločilo.

Za prestajanje kazni z delom v splošno korist je zaprosil tudi nekdanji direktor družbe Kograd Igem Oto Brglez, prav tako obsojen na 18 mesecev zapora, vendar pa sodišče o njegovi prošnji še ni odločilo. Kot so pojasnili na sodišču, naj bi bila odločitev sprejeta še ta teden.

Zvišali kazen

Nekdanji člani Merkurjeve uprave in nekdanji direktor družbe Kograd Igem so bili lani obsojeni zaradi oškodovanja Merkurja. Tožilstvo jim je očitalo, da so s preprodajo trgovskega centra Merkur oškodovali za nekaj več kot devet milijonov evrov, protipravno premoženjsko korist pa so pridobili preko Merfina, ki so ga tudi lastniško obvladovali.


Višje sodišče je nato letos Kordežu petletno zaporno kazen zvišalo na šest let in pet mesecev, razveljavilo pa sodbo nekdanjemu član Merkurjeve uprave Milanu Jelovčanu. Ta zadeva bo vrnjena v novo sojenje, prav tako pa bo okrožno sodišče moralo ponovno odločati o premoženjsko-pravnem zahtevku Merkurja ter stroških kazenskega postopka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:09 24. Julij 2013.

    WELCOME, MY FRIEND!

  • 14:18 24. Julij 2013.

    Bomo videli ali se bo pojavil ali pa pobegnil ...<br /><br />neki mi ne da mira ... sploh k ni …

  • 14:16 24. Julij 2013.

    Bomo videli. Bil bi idealen za urejanje financ Podržaju. Na koncu bo eden spet bogat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.