Koren Gombočeva ni več poslanka

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Razrešeni sekretar Žnidar se je danes vrnil v poslansko skupino, Koren Gombočeva pa se je poslovila.
Oglej si celoten članek

Državni zbor je potrdil sklep o prenehanju mandata poslanki SDS Alenki Koren Gomboc, ki je v zadnjem času na očeh javnosti zaradi domnevno spornih ravnanj. V poslanske klopi se je namreč vrnil njen strankarski kolega Ljubo Žnidar, ki ga je vlada razrešila s funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Vlada je Žnidarja na podlagi njegova odstopne izjave razrešila v sredo. Z njegovo vrnitvijo na mesto poslanca je morala DZ zapustiti Koren Gombočeva, ki je v poslanskih klopeh nadomestila Žnidarja, ko je nastopil funkcijo državnega sekretarja.

V SDS čakajo na forenzika

V SDS se zaenkrat še niso opredelili do ravnanj svoje sedaj že bivše poslanke, so pa napovedali, da bodo odločitev sprejeli potem, ko bo opravljena forenzična preiskava domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala.

Žnidar je v izjavi novinarjem ob robu seje pojasnil, da je bila vrnitev v poslanske klopi njegova prostovoljna odločitev in da je zadeve tehtno razmislil. Po njegovem mnenju bo v roku meseca ali meseca in pol izoblikovana nova vlada, kar bo pomenilo odhod ministrov in sekretarjev sedanje vlade. "Če sem to storil malo prej, sem pa tudi polemiko v DZ rešil v enem zamahu," je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 21:50 7. Februar 2013.

    Alenka Koren Gomboc se vozi po Ljubljani, ko ji naenkrat na okno avtomobila potrka brezdomec.<br />"Dej mi 10 EUR....."<br />Alenka …

  • 15:51 7. Februar 2013.

    Včeraj je bila z eno nogo zunaj, danes pa je punca uspela preko praga potegniti še tadrugo nogo...<br />Jaz ji …

  • 14:49 7. Februar 2013.

    Kdaj gre janković na wc zagotovo vesta modern dorfer in jaklić, saj se ga vedno in povsod tiščita tako, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.