Korenčkov ni več, ostale so le še palice

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Preden se loti zviševanja DDV, naj država postrga po državni blagajni.
Oglej si celoten članek

Besen sem, ker me želi država opetnajstiti zaradi zablod slovenskih bankirjev, ki so s tihim blagoslovom politike – prav te, ki bi zvišala DDV – delili milijone prijateljem in znancem. Pike dobim, ko gledam sindikaliste javnega sektorja, ki ne popuščajo, ko se je treba pogovarjati o odpuščanju in rezanju plač. Na visoke obrate me spravi Karl Erjavec, šef stranke upokojencev, ko začne razpredati o nedotakljivosti pokojnin. V gospodarstvu je – razen redkih izjem – korenčkov zmanjkalo že pred leti. Ostala je le palica, za nekatere daljša, za druge krajša.

Akcija. Namesto rezanja državnih stroškov smo tik pred tem, da vlada na ljudeh uporabi še eno palico – v obliki DDV. Ta bo sicer za zaposlene v gospodarstvu in javnem sektorju enako dolga, pa vendar se sprašujem: zakaj vlada najprej ne postrga po državni blagajni. Kje? Morda pri najvišjih pokojninah. Ste vedeli, da je prejšnji mesec 47.232 upokojencev prejemalo več kot tisoč evrov, od tega jih je bilo 11 tisoč takih, ki so na račun dobili več kot 1.500 evrov. Mimogrede, povprečna neto plača znaša tisočaka. Da je na vsakem ministrstvu odveč več kot desetina ljudi, priznava vlada sama. O kopici bonitet in dodatkov raje ne bom izgubljal besed. Za primerjavo, v nekaj manj kot deset let trajajoči poklicni karieri nisem imel priložnosti izkoristiti niti ene nadure, kaj šele da bi jo dobil plačano. Okej, denarja, ki je iz izpuhtel ob propadlih tajkunskih poslih, banke ne bodo nikoli več videle. Ampak, za božjo voljo, naj za ta posojila vsaj kdo odgovarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:09 4. April 2013.

    mb ZELO SE STRINJAM S TABO.

  • mb
    07:15 4. April 2013.

    nisme upokojenec in tudi ne vem, če jo bom kdaj dobil. se pa mi zdi že prav bedasto, da se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.