Policija posredovala, 48-letni moški umrl v njihovem vozilu

Foto: Anže Petkovšek avtocestna policija Foto: Saša Despot Prometna Policija
Policisti so v četrtek zvečer na Koroškem posredovali zaradi nasilja v družini. Po posredovanju so 48-letnega moškega z intervencijskim vozilom policije odpeljali na pregled v zdravstveni dom, med prevozom pa je izgubil zavest in kljub oživljanju umrl. Generalni direktor policije bo imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.
Oglej si celoten članek

Kot so danes okoliščine dogajanja v sporočilu za javnost opisali na Policijski upravi (PU) Celje, so policisti, ki so v četrtek zvečer na Koroškem posredovali zaradi nasilja v družini, zaradi slabega psihičnega stanja osumljenega zaprosili za prisotnost zdravnico in reševalce, ki so prišli na kraj dogodka.

Ob posredovanju je osumljeni napadel policiste, in sicer jih je poškropil s solzivcem, nakar je skozi odprto strešno okno skočil na streho stanovanjske hiše. Po dlje časa trajajočem prigovarjanju se je vrnil v hišo, kjer so ga policisti prijeli in ga vklenili s sredstvi za vezanje in vklepanje, hkrati pa so mu zdravnica in reševalci zaradi slabega psihičnega stanja nudili pomoč, so zapisali na PU Celje.

Osumljenega so nato z intervencijskim vozilom policije odpeljali na strokovni pregled v zdravstveni dom, med prevozom pa je osumljeni naenkrat izgubil zavest. "Kljub takojšnjemu oživljanju tako policistov kot zdravstvenega osebja je 48-letni osumljenec umrl," so navedli.

Foto: Saša Despot Prometna Policija

Ogled kraja dogodka - policija v sporočilu za javnost imena kraja na Koroškem ni navedla - so v prisotnosti državne tožilke in preiskovalne sodnice opravili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Celje. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, s katero bo ugotovljen vzrok smrti.

Kot so še dodali na PU Celje, bo generalni direktor policije Senad Jušić imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 13:09 22. Marec 2024.

    Kaj a zdej človek ne more več niti zaradi kapi umreti , ne da bi se šli neko afero !

  • 12:03 22. Marec 2024.

    Gotovo ga niso vrgli skozi okno ampak je sam skočil....

  • 11:22 22. Marec 2024.

    Nobene škode!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.