Koroška deklica: še štirje obtoženi

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Skrivanje deklice. Psihologu Maticu Muncu grozi do pet let zapora.
Oglej si celoten članek

V primeru Koroške deklice so bile pred dnevi vložene štiri obtožnice. Sodišče v Slovenj Gradcu bo tako predvidoma že v naslednjih mesecih začelo soditi psihologu Maticu Muncu in njegovi soprogi, njuni sodelavki Nataliji Markač, neuradno pa tudi dekličini babici, mami dekličinega očeta. Vsi štirje naj bi pomagali pri skrivanju deklice, ki je postala znana kot koroška deklica.

Oče je že v zaporu

Spomnimo, petletno deklico so pred njeno materjo in drugimi sorodniki skrivali dobro leto in trdili, da jo dedek spolno zlorablja, kar na sodišču ni bilo dokazano. K materi se je deklica vrnila lani. Vsi štirje naj bi pomagali dekličinemu očetu Boštjanu Kakerju, ki pa zaradi skrivanja svoje hčerke že prestaja zaporno kazen.

Munc napoveduje, da se vsi že pripravljajo na začetek sojenja in da nameravajo dokazati, da naj bi deklico lani vrnili v okolje, kjer naj bi jo še naprej spolno zlorabljali. “Zgodba bo približno leto po medijskem linču, katerega tarče smo bili, kmalu dočakala tudi sodni epilog. V boju za pravičnost ne mislimo popuščati,” pravi Munc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    09:58 21. Marec 2013.

    Eh, ko bi obstajal res zanesljiv "serum resnice", kdo ve, kaj bi na koncu bilo res.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.