Koroško včeraj zvečer zajelo močno deževje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Meteorne vode so zalivale in ogrožale stanovanjske objekte, strele so zanetile nekaj požarov, zaradi močnega dežja so se sprožali manjši plazovi.
Oglej si celoten članek

Močno neurje s točo je okrog 17. ure zajelo občino Prevalje. Posredovali so gasilci, ki so čistili jaške in počistili prostore, ogrožene hiše zaščitili s protipoplavnimi vrečami in s potopnimi črpalkami izčrpali vodo iz poplavljenih objektov.

Prav tako so posredovali na lokalni cesti Prisoje-Breznica, kjer je voda zaradi zamašenih cestnih prepustov zalila cestišče, ga poškodovala, do nadaljnjega pa je bila neprevozna. Zaradi močnega dežja je narasel Potočnikov potok, ki je ogrožal stanovanjsko hišo na Javniku v občini Podvelka. Meteorne vode so preglavice povzročale tudi prebivalcem Stražišča in Tolstega vrha.

Strele zanetile več požarov

Na Navrškem vrhu v občini Ravne na Koroškem je strela zanetila požar na stanovanjskem objektu, do prihoda gasilcev je požar pogasil lastnik. Strela je zanetila požar tudi v kraju Slap v občini Vipava, in sicer na garažnem objektu. Ogenj so pravočasno pogasili gasilci.

Gasilci so posredovali tudi na cesti Brezno-Remšnik v naselju Remšnik, ki jo je zasul manjši plaz. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.