Kos opozarja Čelana

Foto: Žurnal24 "Odkar sem izvedel za ta zakon, funkcije v nadzornem svetu tega podjetja ne opra
Komunala Ptuj. Župan ne sme biti član nadzornega sveta.
Oglej si celoten članek

Ljubljana, Ptuj. "Vlada me je, ko je junija sprejela zakon o integriteti in preprečevanju korupcije, avtomatsko odstavila kot člana nadzornega sveta (NS) v podjetju Komunala Ptuj. To sem tudi odpisal Dragu Kosu pred tremi dnevi, ko mi je poslal dopis, naj odstopim," za Žurnal24 pojasnjuje Štefan Čelan, ptujski župan.

Komisija za preprečevanje korupcije je včeraj Čelana opozorila, da funkcija poklicnega župana ni združljiva z opravljanjem dejavnosti nadzora v osebi zasebnega prava. V Komunalnem podjetju Ptuj je Občina Ptuj 43-odstotni lastnik, nekaj manj imajo zaposleni in bivši zaposleni ter druge občine. Med njimi tudi Občina Juršinci, katere župan Alojz Kaučič je še vedno član NS ptujske komunale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.