"Kosova komisija kršila pravo"

Foto: Žurnal24 elka strojan bono
Poslanec Jerovšek je prepričan, da je Kosova komisija v primeru družine Strojan delovala nezakonito.
Oglej si celoten članek

Komisija za preprečevanje korupcije pod vodstvom Draga Kosa se je z nadzorom tožilstva in policije v primeru družine Strojan ukvarjala nezakonito in zunaj pristojnosti, vendar z jasnim političnim ciljem, je prepričan poslanec SDS Jožef Jerovšek. Kot je pojasnil, v poslanski skupini pričakujejo tudi, da bo računsko sodišče preučilo zakonitost in namenskost porabe proračunskega denarja na komisiji.

Gre za vrsto zlorab pooblastil in nezakonitih ravnanj predsednika komisije in za hud primer kršenja vladavine prava, meni Jerovšek. Predsednik komisije se je namreč ukvarjal z nadzorom ravnanja policije in tožilstva ob namestitvi družine Strojan v Postojno, za kar po Jerovškovih besedah obstajajo druge pristojne institucije in organi. Poslanec ob tem opozarja na nenamensko rabo denarja komisije, saj je Kos na pravni fakulteti naročil študijo o zadevi, ki ni v pristojnosti komisije.

"Denar je bil porabljen z jasnim namenom zlorabe v politične namene. Istega dne je prišlo do selitve dela družine Strojan iz Roj v Ambrus, kar kaže na časovno usklajenost in projektno koordinacijo poskusov ustvarjanja kaosa in destabilizacije politične situacije v Sloveniji," pravi Jerovšek. Po njegovih besedah se je namreč že večkrat pokazalo, da je družina Strojan "projektno zlorabljana za blatenje Slovenije v mednarodni javnosti", komisija pa je bila pri tem uporabljena za politični boj in prikazovanje kaotičnih razmer ter posledično blatenje države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.